BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A devizahiteles csomag nélkül jól teljesít az OTP Bank

Az OTP Bank teljesítményét a második negyedévben alapvetően az egyszeri tételek befolyásolták, ezek nélkül a normál működés javulást mutat és a bank eredményessége is javult - értékelte Bencsik László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a bankcsoport második negyedéves eredményeit sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Az egyedi tételek összesen 192 milliárd forint mínuszt jelentettek a bankcsoport adózás utáni eredményében, amely így 153 milliárd forint veszteség lett, míg ezek nélkül a korrigált eredmény 39 milliárd forint nyereség volt, ami 10 százalékos javulás az előző negyedévhez képest.

Utoljára 2011 negyedik negyedévében volt veszteséges a bank, akkor a végtörlesztések negatív hatása miatt.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú kamatemelések miatt várható visszatérítésekre képzett 218 milliárd forint céltartalék a legrosszabb esetben felmerülhető veszteséget jelenti. Ugyanakkor a bank abban bízik, hogy a lehetséges jogérvényesítési fórumokon az érdekeit hatásosan fogja tudni képviselni, és így kevesebb lesz az ebből adódó vesztesége.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.