BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Okostelefonra fejleszt megoldást az OTP és a Samsung

Együttműködési megállapodást írt alá az OTP Mobil és a Samsung. A megállapodás értelmében a két cég együtt dolgozik majd az okostelefonos fizetés elterjesztésében.

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese elmondta: a banknál hisznek a mobiltelefonos megoldásokban, hiszen a telefon egy olyan eszköz, amelyet mindig magukkal hordanak az emberek.

A Simple alkalmazásban is bíznak, mivel az egyszerűségével és sokoldalúságával képes a nyitott kérdések megválaszolására. Kovács elmondta: a Paypass bevezetése is nagy siker volt, 2009 óta több mint 2 millió ilyen funkcióval rendelkező bankkártyát bocsátottak ki, és 20 ezer terminált üzemeltek be a kereskedőknél.

A Simple alkalmazás egyelőre ötféle szolgáltatást nyújt, lehet vele automatáknál fizetni, van benne egy mobilpincér, egy ételfutár, egy mozijegy- és egy színház és más jegy-rendelő funkció. Hamarosan újabb szolgáltatásokkal bővül a kínálat, lesz benne taxi-rendelési, autópálya-matrica-vásárlási, parkolás kifizetési és bulikeresési lehetőség is.

Az alkalmazással nem csak fizetni lehet majd, de jelzi azt is, ha megérkezett a megrendelt taxi, és figyelmeztet akkor is, ha hamarosan lejár majd a parkolás. Az alkalmazásba bárki regisztrálhatja a bankkártyáját, azok is tudják használni, akik nem OTP-s ügyfelek. Az együttműködési megállapodás keretében azt is vizsgáljuk, hogyan vonható be az okosóra a mobillal történő vásárlás folyamatába – mondta Piller Gábor, a Samsung vállalati üzletágának vezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.