BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pofon az OTP orosz bankjának

Leminősítette az OTP Bank oroszországi érdekeltségét pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban az orosz OTP-leányvállalat eszközminőségének romlásával indokolva a lépést.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja Londonban bejelentette, hogy az eddigi "Ba2"-ről egy fokozattal "Ba3"-ra rontotta az orosz OTP-bank devizában és hazai valutában vezetett betétállományának hosszú távú besorolását. A rontott betéti osztályzat kilátása továbbra is negatív.

Ezzel egy időben a Moody''s "D mínusz"-ról "E plusz"-ra rontotta a bank pénzügyierő-osztályzatát, amely így most "b1" alapszintű adósminőség-értékelésnek (baseline credit assessment, BCA) felel meg. A BCA mutatóval a Moody''s az adott bankok önálló, saját, belső pénzügyi erejét méri a rendkívüli állami segítség lehetőségének kiszűrésével.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.