BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tudta fizetni a hitelét, inkább gyújtogatott és lövöldözött a banknál

A gyanú szerint egy csalódott "hitelkárosult" vett revansot egy dorogi bankfiókon - írta a hvg.hu. Előbb felgyújtott egy ATM-et, majd háromszor belelőtt a bank ajtajába. A férfit elfogták a rendőrök, a pincéjében valóságos fegyverarzenált tartott.

A vádlottra azért figyelt fel a rendőrség, mert korábban feljelentette a bankot zaklatásért, amikor felszólítást kapott, hogy fizesse a törlesztőrészletét. Sz. Imre beismerő vallomásában kifejtette: hitelét nem tudta törleszteni, és miután február 25-én újabb felszólítást kapott, elkeseredésében tett kárt a bank ATM-jében és fiókjában. Előbbit öngyújtóba való benzinnel gyújtotta föl, az ajtóra a hangtompítós pisztolyával lőtt. Jelentős kárt okozó rongálás bűntettének, kisebb kárt okozó rongálás vétségének és visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.