BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az MSZP is beáll a férfiak nyugdíjáról szóló népszavazás mögé

Az MSZP egyetért a férfiak korkedvezményes nyugdíjáról szóló szakszervezeti népszavazással, amelyet kész akár szervezetileg is támogatni.

Az MSZP egyetért a férfiak korkedvezményes nyugdíjáról szóló szakszervezeti népszavazással, amelyet kész akár szervezetileg is támogatni - jelentette be Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő.

Bodnár József, a Vasutasok Szakszervezete ügyvivő testületének tagja magánemberként kezdeményezett népszavazást arról, hogy a nőkhöz hasonlóan a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak 40 év munka után.

A politikus alapvetően helyesnek nevezte, hogy a kezdeményezésbe elsősorban szakszervezeteket kívánnak bevonni és így próbálják összegyűjteni november elejéig a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírást, de felajánlotta pártja segítségét is. Gúr Nándor szerint ugyanis a kezdeményezés jó eszköz annak elérésére, hogy a kormány "végre az emberekre is költsön, ne csak luxusberuházásokra".

A szocialista képviselő megjegyezte, a kabinet a témában korábban becsapta a nőket, hiszen 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazást ígért, majd a valóságban csak a szolgálati időt veszi figyelembe, amivel kevesebben vehetik igénybe a kedvezményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.