BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elemzők szerint jövőre sem emel kamatot az MNB

Londoni pénzügyi elemzők szerint az olajárak folytatódó gyengülése olyan mértékben csökkentette a magyarországi inflációra hosszabb távon ható felhajtóerőt, hogy valószínűtlenné vált a monetáris politika jövő évi szigorítása a Magyar Nemzeti Bank (MNB) részéről.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni elemzőrészlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) közgazdászai 0,4 százalékponttal csökkentették az idei és a jövő évi átlagos magyar inflációra szóló prognózisukat. A ház új előrejelzése 2015-re zéró, 2016-ra 2,1 százalékos átlagos inflációval számol Magyarországon.

Az elemzők ezzel egy időben törölték azt a prognózisukat, hogy az MNB 2016-ban 0,45 százalékpontos kamatemelést hajt végre. A ház most már 2016 végéig változatlan MNB-alapkamatot vár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.