BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most kell valutát venni

Most érdemes euró vagy kunát venni a nyaraláshoz – javasolja az Equilor. A 312 forint körüli árfolyam kifejezetten jó lehetőséget teremt a váltáshoz, mert az euró árfolyama az elmúlt egy évben csak ritkán került 310 forint alá. Buró Szilárd, a cég szakértője kiemelte: az elmúlt napokban pozitív tendencia tapasztalható a hazai fizetőeszköz mozgásában, és a korábbi 316 körüli szintekről egy hónapos csúcsa, 310 közelébe mozdult az euró árfolyama.

Ugyan a Fitch Ratings hazánk adósbesorolásának javításával közvetlenül nem hozott forinterősödést, de július elején a Moody’s is felülvizsgálja a magyar államadósság-besorolást – hívja fel a figyelmet Búró. Ha a felminősítés mellett döntenek, megnőhet a kereslet a magyar eszközök iránt, ami a forintot közvetlenül is erősítené. Szintén pozitívan hathat a forint-euró árfolyamra, ha a britek a június 23-i népszavazáson az Európai Unióban maradás mellett teszik le voksukat, ezek a várakozások azonban már elkezdtek beépülni az árfolyamba. „Részben ennek is köszönhető a mostani erősödés” – emelte ki. Az Equilor szakértője egyelőre kevéssé tartja valószínűnek, hogy huzamosabb ideig a jelenleginél sokkal erősebb lehet a forint. Ez pedig azt jelenti, hogy érdemes előre gondoskodni a külföldi tartózkodásra szóló valutakészletről, és már a mostani szinteken bevásárolni, mivel egy általános hangulatromlás könnyen visszalökheti az euró árfolyamát a 317-es szint közelébe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.