BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Sports Direct

Csaknem 4 százalékot emelkedett a brit tőzsdén a Sports Direct részvényeinek árfolyama, miután a társaság közzétette az április 24-én zárult pénzügyi évére vonatkozó eredményeit. A sportruházati termékeket forgalmazó vállalat 381,4 millió fontos nettó eredménnyel zárta az elmúlt évet, ami 0,5 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Ez a menedzsment januárban megfogalmazott prognózisainak alsó határa. Bevétele 2,5 százalékkal emelkedett a periódusban, 2,9 milliárd fontot ért el.

A Sports Direct papírjai annak ellenére erősödtek, hogy a jelentéssel egy időben a cég közölte, hogy a Brexit következtében a font gyengülése miatt megemelkednek a költségei az importtermékeken. Ráadásul a fogyasztói bizalomnak sem kedvez a brit kilépés, ami pedig az értékesítésekre lesz negatív hatással. Az árfolyama 28 százalékkal esett a népszavazás óta.


A nap vesztese: ezüst

Az elmúlt napokban mutatott emelkedést követően a csütörtöki kereskedésben lefelé vette az irányt az ezüst árfolyama, amely így egy unciára vetítve 20 dollár alá csökkent. Az ezüst egyébként az idei év nagy nyertese, az év első felében közel 40 százalékot emelkedett, csak a Brexit óta pedig több mint 10 százalékot. Az aranyhoz hasonlóan az ezüst is klasszikusan menekülő terméknek számít, így a növekvő piaci bizonytalanság kedvezett árfolyamának. Az ezüst emelkedését mindemellett segíthette, hogy több más piacon is buborékszerű állapotok alakultak ki, a negatív kockázatmentes hozamok és csökkenő reálkamatok mellett a nemesfém mint befektetési termék is vonzóbbnak tűnik. Mindemellett a fundamentumok is kedvezőek, a kínálat egyre inkább szűkül, mivel a korábbi években a nagy nyersanyagpiaci lejtmenet során több bányát is bezártak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.