BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Medivation

Közel 2 százalékot emelkedett szerdán az amerikai nyitás előtti kereskedésben a Medivation nevű biotechnológiai cég árfolyama, miután a társaság közölte, hogy potenciális ajánlattevőkkel írt alá titoktartási megállapodást, köztük a Sanofi Aventisszel. Ennek fényében könnyen lehet, hogy felvásárlási tárgyalások kezdődnek a közeljövőben. Az ügyhöz közel álló források szerint a Pfizer és a Celgene Corp. szintén azok között a vállalatok között van, akik most aláírtak titoktartási megállapodást. Ez azt jelenti, hogy nem publikus információkhoz férhetnek hozzá a Medivationról, ami az első lépése lehet a további felvásárlási tárgyalásoknak.

A cég piaci kapitalizációja jelenleg 10 milliárd dollár. A Medivation már többször visszautasította a Sanofi ajánlatát, utoljára részvényenként 58 dollárt ajánlott a gyógyszergyár érte, ami alacsonyabb, mint a jelenlegi árfolyam.


A nap vesztesei: amerikai légitársaságok

Folytatódott a légitársaságok lejtmenete szerdán, amely a brit népszavazást követően vett lendületet a közelmúltban. Főleg a nagy brit kitettséggel rendelkező európai légitársaságokat ütötték, de az amerikai versenytársak is szemmel látható eséseket szenvedtek el. Szerdán az American Airlines Group árfolyama több mint

5 százalékot esett, a United Continental Holding részvényei pedig 6 százalék feletti mínuszt mutattak. Mind a két papírt leminősítette a Credit Suisse elemzője. Az American Airlines papírjaira vonatkozó ajánlását tartásról alulsúlyozásra módosította, míg a United Continental részvényeit felülsúlyozásról tartásra minősítette le. Az American részvényeit jelenleg összesen 10 elemző ajánlja vételre, hárman tartásra, egy elemző pedig eladásra javasolja. A United Continentalra 10 vételi és 4 tartási ajánlás van érvényben jelenleg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.