BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Monsanto

Emelkedtek szerdán a vetőmag és növényvédő szerek gyártására szakosodott nagyvállalat, a Monsanto részvényei. Az árfolyam 1 százalékkal került feljebb a nyitás előtti amerikai kereskedésben, miután a befektetők örültek annak a hírnek, hogy a Monsanto visszautasította a Bayer új, 65 milliárd dollárra emelt felvásárlási ajánlatát is. A Monsanto szerint az új ajánlat is alulértékeli a céget, amivel a Bayer menedzsmentje nem igazán ért egyet, tekintettel a vállalat legutóbbi gyenge pénzügyi teljesítményére. A Bayer múlt héten emelte meg a tétet, s már 125 dollárt ajánlott a Monsanto papírjaiért. Az új ajánlathoz ráadásul a Bayer most egy 1,5 milliárd dolláros összeget is hozzácsapott arra az esetre, ha a Monsanto a szabályozás megsértésétől való félelem miatt utasítaná vissza az ajánlatot.


A nap vesztese: Nintendo

Szerdán 13 százalékot estek a Nintendo részvényei. A befektetőket az a hír ábrándította ki, hogy a nagy népszerűségnek örvendő Pokémon Go játék bevezetése csúszhat Japánban. A játék szponzora a szigetországban a McDonald’s, amelynek egy belső kommunikációjából kiszivárgott: a Nintendo, a Niantic és a Pokémon Company tartott attól, hogy a szervereket túlterhelheti a játék. A múlt heti európai bevezetés során is jelentkeztek egyébként szerverproblémák. A Pokémon Go bevezetése óta a Nintendo részvényei lényegében töretlen emelkedést mutattak, az árfolyam néhány nap alatt megduplázódott. Az elemzők becslései szerint havi szinten 5-10 milliárd jenes bevételt generálhat a Pokémon Go, ami a Nintendónál éves szinten 1-2 milliárd jenes profitot hozhat. Ez 3,5-7 százalékkal dobhatja meg a cég éves bevételét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.