BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: AMD

Lendületes emelkedésbe kezdtek pénteken az amerikai chipgyártó, az AMD részvényei, a papírok 10 százalékkal értékelődtek fel a nyitás előtti kereskedésben. A befektetők annak örültek meg, hogy a társaság az idei második negyedévben profitot tudott csinálni, bevétele pedig közel két év után ismét nőtt. Az ugyancsak kedvező hír volt, hogy emelkedett a cég bruttó fedezeti szintje, az egy évvel korábbi 24,6 százalékról 31,1 százalékra. Mind az árbevétel, mind az egy részvényre jutó eredmény felülmúlta az elemzői várakozásokat, a menedzsment továbbá kedvező előrejelzéseket fogalmazott meg a folyó negyedévre. Az AMD vezetősége szerint a harmadik negyedévben a bevételek 15-21 százalékkal emelkedhetnek, míg az elemzők átlagban 18 százalékos forgalomnövekedéssel számoltak.


A nap vesztese: PayPal

Jelentős eladói nyomás alá kerültek pénteken az internetes fizetési szolgáltatást nyújtó PayPal részvényei, a papírok árfolyama 5 százalékot esett a nyitás előtti amerikai kereskedésben. A lejtmenetben szerepet játszott, hogy a Wells Fargo elemzői a korábbi felülsúlyozásról piaci súlyozásra rontották a papírokra megfogalmazott ajánlásukat. Erre azt követően került sor, hogy a cég együttműködési megállapodást kötött a Visával. Az együttműködés a Wells Fargo szerint több előnnyel is járhat, a PayPal ezáltal több kereskedőt is elérhet, és más kártyatársaságokkal is partneri kapcsolatot létesíthet, az ehhez kapcsolódó magasabb kiadások viszont rontják a jövedelmezőséget. Az év eleje óta a PayPal részvényei 11 százalékot emelkedtek, magasan felülteljesítve a széles piacot, az S&P 500 index 6 százalékot emelkedett ezen időszak alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.