BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Carmike Cinemas

Magasabb áron vásárolhatják fel a Carmike Cinemas nevű céget, az AMC Entertainment mintegy 10 százalékkal emelte meg az ajánlatát. Jelenleg részvényenként 33,06 dollárt ajánl a vállalatért, ami a pénteki záróárhoz képest 6 százalékos prémiumot tesz ki. Az új ajánlat értelmében az összesen 1,2 milliárd dolláros vételár 70 százalékát készpénzben, 30 százalékát pedig részvényben fizeti ki az AMC. Először március elején tett ajánlatot az AMC a mozis vállalatra, „ez a legjobb és a legutolsó ajánlat a Carmike-ért” – közölte az AMC menedzsmentje. Nem sokkal az ajánlat megemelése után a Carmike Cinemas el is fogadta az ajánlatot, a hírre mind a két vállalat részvénye 1-2 százalék közötti emelkedést mutatott hétfőn, az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben. Idén a két papír 28, illetve 36 százalékot emelkedett, magasan felülteljesítve az S&P 500 indexet.


A nap vesztese: Ocular

Több mint 5 százalékos eséssel indította hétfőn a kereskedést az amerikai tőzsdéken az Ocular Therapeutix árfolyama, miután a társaság bejelentette, hogy az egyik fontos fejlesztés alatt álló készítménye nem kapta meg az amerikai gyógyszerfelügyelet (Food and Drug Administration) engedélyét. A Dextenza elnevezésű fájdalomcsillapítót főként a szemműtéteket követő fájdalom csökkenésére alkalmazzák. A felügyelet elsősorban nem a klinikai tesztek eredményével volt elégedetlen, hanem a gyártási folyamattal kapcsolatban fogalmazott meg kritikákat, amire már válaszolt a biotechnológiai cég, és most egy felülvizsgálatot vár. Az Ocular részvényei az elmúlt három hónapban közel 63 százalékot veszítettek értékükből, amivel messze alulteljesítették a piacokat, az S&P 500 index ugyanis ugyanezen időtávon 4 százalékot emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.