BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

A Magyar Nemzeti Bank a szokásosnál egy héttel korábban közzéteszi legutóbbi, júniusi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét. Az ülésen a korábbi iránymutatásnak megfelelően nem változtattak a kamatszinten.

A Fed este közzéteszi júniusi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét. Júniusban a döntéshozók harmada már csak egy kamatemelést vetített előre idénre, ám elképzelhető, hogy a Brexit miatt ez is későbbre csúszik.

Az Egyesült Államokból érkezik az ISM szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index júniusi értéke. Májusban 52,9 pontot ért el a mutató, ami több mint kétéves mélypontnak számít. A piacon most javulást várnak.

Az Egyesült Államok külkereskedelmi mérlegének májusi alakulásáról számolnak be. Áprilisban 37,4 milliárd dollárra rúgott a hiány, ami a várakozások szerint májusban 40 milliárd dollárra nőhetett.

Németországban az ipari megrendelések májusi statisztikáit közlik. Áprilisban havi szinten 2 százalékos, míg éves alapon 0,6 százalékos volt a visszaesés. Most az elemzők 1 százalékos havi emelkedést várnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.