BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

A három nagy hitelminősítő közül ma a Moody’s vizsgálja felül Magyarország szuverén adósságbesorolását. Kérdéses, hogy a gazdaságélénkítés bejelentése és a Brexit után is megkapjuk-e a felminősítést.

Magyarországon a júniusi fogyasztói árindexet közli a KSH.

A Portfolio által megkérdezett elemzők konszenzusa szerint múlt hónapban 0,1 százalékkal csökkenhettek az árak éves összehasonlításban.

A májusi külkereskedelmi statisztikákat is közzéteszi a KSH. Áprilisban 989 millió euróra rúgott a többlet. A kivitel volumene 8,8, a behozatalé pedig 3,9 százalékkal emelkedett éves bázison.

Az USA-ban a júniusi átfogó munkaerőpiaci statisztikákat közlik. Májusban közel hatéves mélypontra jutott a foglalkoztatottság növekedése (+38 ezer fő), júniusra ugyanakkor már 180 ezer fős bővülést várnak.

Németországban a külkereskedelmi egyenleg májusi alakulását közlik. A várakozások szerint az import 0,7 százalékkal, míg az export 0,4 százalékkal emelkedhetett az áprilisi forgalomhoz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.