BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

A júniusi magyar feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexet közli ma az MLBKT. A konjunktúramutató értéke az elmúlt öt hónapban 50 pont felett volt, azaz a szektor bővülését jelezte. Májusban 52,3 ponton állt.

Kínában a Caixin-féle feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index júniusi értékét ismertetik. Március óta a mutató értéke 49 és 50 pont között mozog, a piacon most is hasonló eredményre számítanak.

Amerikában az ISM hozza nyilvánosságra a júniusi feldolgozóipari bmi-t. Az elemzők nem számítanak nagy gyorsulásra a szektorban a beruházások visszafogottsága miatt. A mutató 51,3 pontról 51,5 pontra nőhet.

Az Egyesült Államokban közzé­teszik az építési kiadások májusi statisztikáit is. Áprilisban havi bázison 1,8 százalékos volt a visszaesés, a piac várakozásai szerint ugyanakkor most 0,6 százalékos emelkedés jöhet.

Francia miniszterek, vállalatvezetők és közgazdászok tartanak konferenciát Aix-en-Provence-ban. Az eseményen ott lesz Christine Lagarde IMF-vezér és Emmanuel Macron gazdasági miniszter is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.