BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: olajpiac

Jó volt a hangulat hétfőn az olajpiacon, az amerikai könnyűolaj, a WTI árfolyama több mint 2 százalékot emelkedett a nap folyamán, ezzel pedig 47 dollár fölé került az árfolyam. Az emelkedésben elsősorban az játszhat szerepet, hogy a piac most arra számít, a megállapodás Iránnal együtt is létrejöhet, az ország kivétel lehet abban a tekintetben, hogy itt a termelés szinten tartása is elegendő lehet az egyezséghez. Ezáltal az OPEC teljes termelése csökkenhetne. A várakozásokat az oroszok is fűtötték, Vlagyimir Putyin elnök ugyanis jelezte, nem látja akadályát annak, hogy az OPEC tagországai megállapodjanak a termeléscsökkentésről. Oroszország pedig kész arra, hogy a jelenlegi szinteken befagyassza termelését.


A nap vesztese: Acorda Therapeutics

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai gyógyszergyártó cég, az Acorda Therapeutics Inc. részvényei, a papírok közel 15 százalékkal estek a nyitás előtti kereskedésben. A lejtmenetet az váltotta ki, hogy a vállalat legújabb készítménye, a Dalfampridine a második fázisú klinikai teszten nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a kezdetben ígéretes eredmények ellenére. A Dalfampridine a sztrók utáni sérült motorikus funkciók gyógyítását lett volna hivatott szolgálni. A vezetőség kiemelte, hogy a jövőben a Parkinson-kór gyógyítására alkalmas készítmények fejlesztését helyezik előtérbe. A pénteki záróárral számolva az Acorda Therapeutics árfolyama az idén már több mint 50 százalékot esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.