BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: fémek

Folytatódott a rali a fémek és a nyersanyagok piacán, a nyersgumi árfolyama már hajnalban 5 százalékos emelkedést mutatott a sanghaji árutőzsdén, az acéllal és a nikkellel egyetemben. Ez főként annak köszönhető, hogy Donald Trump, az USA megválasztott elnöke már korábban is arra utalt: jelentős infrastrukturális beruházásokat kíván megvalósítani, ami értelemszerűen növelheti az iparban használt fémek iránti keresletet. Korábban Kína kapcsán láthattuk, hogy a nagyszabású központi beruházások, illetve az ezekkel kapcsolatos várakozások milyen mértékben tudják fűteni az egyes nyersanyagok árát. Az ármozgások láttán a sanghaji árutőzsde már figyelmeztette a befektetőket, hogy legyenek racionálisak, és egyúttal néhány termék esetében megemelte a határidős kereskedés költségeit.


A nap vesztese: Medtronic Plc

Az orvostechnikai eszközöket gyártó Medtronic Plc a második pénzügyi negyedévében az egyszeri tételek nélkül 1,12 dollárt ért el részvényenként, míg árbevétele 7,35 dollárt tett ki. A profitsoron igen jelentős volt a javulás, egy évvel korábban ugyanis

1 dolláros profitot csinált egy részvényre vetítve a cég. A nyereségszámok nagyjából megfeleltek az elemzők által vártaknak, míg az árbevétel kissé alulmúlta a 7,45 milliárd dolláros konszenzust.

A menedzsment lefelé módosította a korábban megfogalmazott célokat, az egész évre vetítve részvényenként 4,55 és 4,6 dollár közötti összegre számít a vezetőség, míg korábban 4,6-4,7 dollár egy részvényre jutó eredménnyel számoltak. A keddi nyitás előtti kereskedésben közel 8 százalékot esett a Medtronic árfolyama.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.