BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Pilgrim’s Pride

Erőteljes emelkedésbe kapcsoltak kedden az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben a Pilgrim’s Pride Corp. részvényei, miután a cég bejelentette, hogy szerződést írt alá a GNP Company csirketenyésztő vállalat megvételére. A felvásárlás keretében a Pilgrim 350 millió dollárt kínál az amerikai cégért, amelyet készpénzben fizet a társaság. A menedzsment jelezte, hogy a GNP Company piacvezetőnek számít az innováció terén, így a felvásárlásból adódó szinergiahatások révén jelentősen nő majd a Pilgrim jövedelmezősége. A tranzakció várhatóan 2017 első negyedévében zárul le, és az végére 20 millió dollár bevételt generálhat majd a vállalatnak. Az idén a Pilgrim’s Pride Corp. papírjainak az értéke már 17 százalékkal került lejjebb.


A nap vesztese: Nivalis Therapeutics

Közel lefeleződött az amerikai gyógyszergyártó cég, a Nivalis Therapeutics Inc. papírjainak az értéke az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben. A lejtmenetet az váltotta ki, hogy az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal átmenetileg felfüggesztette a gyógyszergyártó legújabb ké­szítményének tesztelését, mi­után az elbukott a második fázisú klinikai teszteken. Habár kezdetben még pozitív eredményekről érkeztek hírek, a második fázisban a páciensek állapotában semmilyen javulás nem volt tapasztalható. A menedzsment jelezte, hogy nem adják fel, tovább folytatják a kutatást a lehetséges megoldások után. A hétfői záróárral számolva a Nivalis Therapeutics árfolyama az idén már közel 20 százalékot esett. Mindemellett több elemző vételről eladásra módosította a gyógyszergyártó papírjaira vonatkozó ajánlását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.