BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: bitcoin

Folytatódott szerdán a bitcoin szárnyalása, a nap folyamán 3 százalékot emelkedett, míg 2016-ban már megduplázódott a kriptodeviza árfolyama. Az emelkedést még novemberben Trump győzelme indította el, ami hatalmas felfordulást okozott a tőke-, deviza- és nyersanyagpiacokon. A befektetők, úgy tűnik, az arany és a svájci frank mellett a „digitális aranyra”, vagyis a bitcoinra is egyfajta menekülőeszközként tekintenek. Továbbá az is kedvez a virtuális deviza árfolyamának, hogy a bitcoinnal kapcsolatos technológiai cégekbe évről évre sok százmillió dollárt fektetnek be, míg az elfogadóhelyek száma egyre gyarapszik, ma már meghaladja a 100 ezret. A Coindesk a világ bitcointőzsdéinek árfolyamából számolt indexe szerint szerdán 964,8 dollár volt az árfolyam, míg december elején mindössze 750 dollár volt.


A nap vesztese: Qualcomm

Több mint 852,9 millió dollár büntetést szabott ki Dél-Korea versenyhatósága a világ legnagyobb chipgyártó cége, a Qualcomm tisztességtelen piaci magatartása miatt. Az indoklás szerint a cég a szabadalmaihoz csak korlátozott hozzáférést biztosított a versenytársainak a licencmegállapodások után. Mobiltelefon-gyártó partnerei­vel is tisztességtelenül járt el, azoknak, akik nem mentek bele a Qualcomm feltételeibe, nem szállított kulcsfontosságú telefonchipeket. Ez minden idők legnagyobb büntetése, amit Dél-Koreában valaha kiszabott a versenyhatóság. A Qualcomm vezetősége azt nyilatkozta, hogy fellebbez a döntés ellen. A cég árfolyama a nyitás előtti kereskedésben több mint egy százalékot esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.