BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Endologix

Nagyot emelkedtek csütörtökön az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben az Endologix Inc részvényei, miután újra elindult a vállalat egyik termékének, a hasüregi műtéteknél használt gyógyászati segédeszköznek az értékesítése. Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal pár napja függesztette fel a termék értékesítését, miután az nem felelt meg a méretbeli követelményeknek. A menedzsment már akkor is jelezte, hogy ez csupán egy kis hiba, amelyet rövid időn belül ki tudnak javítani, és hamarosan újra megindul a termék szállítása. Ez így is történt, aminek természetesen megörültek a befektetők, és az Endologix részvényei a nyitás előtti kereskedésben 9 százalékot emelkedtek. De így is alulteljesítő volt idén a papír, 2016-ban 28 százalékot esett a vállalat részvényeinek árfolyama.


A nap vesztese: Cempra

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai gyógyszergyártó cég, a Cempra Inc. részvényei. A papírok 50 százalékkal estek csütörtökön a nyitás előtti kereskedésben az amerikai tőzsdén, amit az váltott ki, hogy az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal nem engedélyezte a gyógyszergyártó egyik készítményének a forgalomba helyezését. Azzal indokolták a döntést, hogy addig nem adhatják meg az engedélyt, amíg részletesebb információt nem kapnak a készítmény hatásosságáról. Szerintük a vizsgált 920 páciens nem elég nagy minta, hogy pontosan meg lehessen állapítani a szer eredményességét. A tanúsítvány megszerzése egy termék számára hatalmas presztízskérdést jelent, illetve biztonságot felhasználójának, így nem csoda, hogy a hír elbizonytalanította a befektetőket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.