BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elakadt

a kéthetes forinterősödés

Túl sok mindenről nem lehet beszámolni szerdán sem az európai tőzsdékről, elég csendesen telt a nap, végül a magyar piac zárásának időpontjában a DAX és a CAC 40 0,1 százalékot, míg az olasz MIB alulteljesítőként 0,8 százalékot esett. Itt szektorszinten a bankok mutatták a legnagyobb esést, így a Banco Popolare 3 százalékot, az Ubi Banca 2,9 százalékot, az UniCredit pedig 1,4 százalékot esett, míg a Monte dei Paschi papírjaival továbbra sem kereskedhettek. Az EKB szerint a pénzintézetnek 8,8 milliárd eurónyi tőkeemelésre lenne szüksége a korábban becsült 5 milliárd helyett. A hazai piac ismét ellenállónak bizonyult, végül a BUX 0,5 százalékos pluszban zárt. Tegnap is a Mol papírjai vezették az emelkedést 1,2 százalékkal, ami még mindig a hét végi horvát bejelentés hatása lehet. A többi nagypapír közül a Richter 0,4 százalékot, a Magyar Telekom és az OTP pedig egyaránt 0,2 százalékot emelkedett.

Szerda délelőtt a 308-as szintről 309-ig visszagyengült a forint az euró­val szemben, azaz elakadt a két hete tartó fokozatos felértékelődés. Lapzártakor 308,96 forintnál járt a kurzus. Egy svájci frankért 288,3 forintot, míg egy dollárért 297 forintot kellett fizetni késő délután a bankközi devizapiacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.