BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Az amerikai energiahivatal (EIA) a friss olajkészletekre vonatkozó statisztikáját teszi közzé magyar idő szerint délután. Az előző héten 2,256 millió hordóval emelkedtek a készletek. Az adat elsősorban az olaj piacára lehet hatással, hiszen az OPEC-megállapodás sikerét vagy kudarcát vetítheti előre.

Ma közlik a brit hatóságok a Nationwide ingatlanárindexének friss adatát. A szigetországban a lakások 3,8 százalékos áremelkedésére számítanak a szakértők a novemberi 4,4 százalékos adat után.

Olaszországban a novemberi fogyasztói bizalom és az infláció statisztikáját közlik. Főleg előbbi adat lehet érdekes, miután december elején a választópolgárok elutasították Matteo Renzi kormányfő alkotmányos reformjavaslatát.

Az Egyesült Államokban a heti munkaerőpiaci statisztika is megjelenik. A várakozások szerint 264 ezren fordultak első ízben munkanélküli-segélyért.

Amerikában ma jelenik meg a külkereskedelmi termékforgalom friss adata is. A korábbi 62 milliárd dollárról minimális mértékben csökkenhetett az ország deficitje a világgal szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.