BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőzsde Az OTP esett legnagyobbat

Az év végére általában jellemző alacsony forgalom mellett csöndesen telt a kereskedés csütörtökön, így a magyar piac zárásának időpontjában a főbb európai részvényindexek közül a német DAX és a francia CAC 40 index egyaránt 0,3 százalékos mínuszban állt, míg a brit FTSE 100 értéke nem változott az előző napi záróértékéhez képest.

Szektorszinten a bankpapírok mutatták a legnagyobb esést: a Barclays és a Lloyds 1,5 százalékot, míg az HSBC 0,8 százalékot esett. A hazai tőzsdén ismét az OTP papírjai vezették az esést 1 százalékos csökkenéssel, így főként ennek tudható be, hogy a BUX végül 0,6 százalékos mínuszban zárta a napot. A többi blue chip közül a Mol 0,9 százalékot esett, a Richter 0,1 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom árfolyama nem változott az előző napi záróárához képest.

Az amerikai WTI típusú olajfajta februári határidős árfolyama több mint egy százalékot erősödött. A befektetők annak örülhettek meg, hogy az API adatai szerint a december 23-án zárult héten a benzinkészletek 2,8 millió hordóval csökkentek, miközben a The Wall Street Journal elemzői konszenzusa mindössze 1,4 millió hordós csökkenést jelzett előre a nyersolajkészletekben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.