BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyelőre nem sikersztori a Duna House

Két hónapja vezették be a magyar tőzsdére a Duna House papírjait, eddig azonban a sokak által várt emelkedés elmaradt. E mögött az is állhat, hogy a cégtől nem érkeztek túl magas becslések a második féléves lakáspiaci tranzakciószámokra – emelte ki elemzésében Cinkotai Norbert, a KBC Equitas szakértője. Ez részben magyarázható azzal, hogy az átadás előtt álló új lakások miatt esett ideiglenesen vissza a piac, de a hirtelen magasra szökő árak is szerepet játszhattak ebben, ami sokakat elriaszthat a vásárlásoktól.

Ugyanakkor a társasági adó csökkentése és a bérekre rakódó járulékok mérséklése részvényenként 110 forintos növekedést erdményezhet. Az is kedvező, hogy a korábban becsültnél alacsonyabb büntetést rótt a Gazdasági Versenyhivatal a cégre.

Cinkotai kiemelte, hogy a korábbi, 4135 forintos fair értéket nem változtatják meg, bár ez is közel 10 százalékkal haladja meg a jelenlegi árfolyamot. Nem nevezhetjük drágának a papírt, de akkora felértékelődést azért nem lehet látni, ami egyértelmű befektetési lehetőséggé tenné – vélekedett. A részvény likviditása valóban meglehetősen alacsony – tette hozzá –, mindössze 73 500 részvény cserélt gazdát, vagyis még az 1800 darabot sem éri el a napi átlagos volumen, ez 7 millió forint alatti forgalmat jelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.