BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: bitcoin

A bitcoin – vagyis a világ legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénze – több mint hároméves csúcson jár, vasárnap este lépte át az ezerdolláros árfolyamot, hétfőn este pedig már 1027 dollár közelében is járt. A Coindesk bitcoinindexe a világ nagy bitcointőzsdéinek árfolyamát alapul véve számít árfolyamot a kriptovalutának, ez alapján 2013 novembere óta nem látott csúcson jár a kurzus. Az utóbbi hónapokban töretlenül emelkedett a „szuperpénz” árfolyama, mivel a geopolitikai feszültségek és a hagyományos pénzügyi világgal szembeni bizonytalanságok idején menekülőeszközként használják a befektetők. Ennek oka, hogy a bitcoin technikailag független a hagyományos pénzügyi rendszertől, működéséből eredően egyetlen kormány vagy felügyeleti szerv sem tudja szabályozni vagy elvenni.


A nap vesztese: Samsung

Megtartotta szokásos év eleji beszédét a Samsung vezérigazgatója, Kwon Oh-hyun. A dél-koreai technológiai óriás vezetője nem túl optimista, véleménye szerint a kulcsfontosságú piacain idén le fog maradni a növekedési ráták tekintetében a cég, és nagy kockázatokkal néz szembe, mi­után a politikai és gazdasági bizonytalanság fokozódott. A tavalyi év sem volt könnyű a cég számára, a Note 7 visszahívása miatt eddig 5 milliárd dolláros leírással volt kénytelen szembenézni a vállalat. A Samsung első embere elismerte, hogy a versenytársak okosabb döntéseket hoztak, és ezért erősebben fejlődtek olyan területeken, mint például a mesterséges intelligencia. A cégvezető arra szólította fel a munkavállalókat, hogy segítsenek fenntartani a technológiai innovációt. A negatív hangvételű kommentár ellenére nem mozdult jelentősen a Samsung árfolyama a dél-koreai tőzsdén az év első kereskedési napján.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.