BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Mol

Emelkedett szerdán a Mol árfolyama azt követően, hogy egy kedvező elemzői vélemény látott napvilágot a magyar olajcég papírjaival kapcsolatban. A Deutsche Bank 20 800 forintról 24 300 forintra emelte meg a Mol részvényeire vonatkozó célárát, és megerősítette a korábbi vételi ajánlását. Az új célár 16 százalékkal magasabb, mint a keddi záró árfolyam. A legfrissebb ajánlások alapján nyolc elemző vételre, három tartásra, egy pedig eladásra javasolja a Mol részvényeit, de a célárak átlaga 20 786 forint, ami valamivel alacsonyabb, mint a részvények jelenlegi árfolyama. Miközben az európai tőzsdék a déli órákra mínuszba fordultak, a BUX még mindig erősödni tudott, amiben nagy szerepe volt a Mol emelkedésének. A hazai olajipari vállalat felülteljesítő volt a hazai blue chipek között.

A nap vesztese: Next

Közel 10 százalékot zuhant szerdán a londoni tőzsdén a brit ruházati kiskereskedelmi cég, a Next árfolyama azt követően, hogy a menedzsment profit warningot tett közzé. Gyengén sikerült a karácsonyi szezon, ami pedig hagyományosan a legforgalmasabb időszak a vállalatnál. Az értékesítések csökkentek tavalyhoz képest, és a 2017–2018-as pénzügyi évben tovább eshetnek a bevételek – közölte a cég. A Next menedzsmentje hozzátette, hogy most kiugróan nagy a bizonytalanság a szektorban, és nehéz időkre készülnek, a britek ugyanis egyre kevesebbet költenek öltözködésre. A január végén záruló évre 792 millió fontos nettó eredményt vár a cég, míg korábban 805 millió fontot jósolt, a következő évben pedig 680–780 millió font között lehet a nyeresége, ami lényegesen elmarad az elemzői várakozásoktól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.