BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: CEB

Nagyot emelkedett a CEB Inc. árfolyama csütörtökön az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben a felvásárlási hírekre. A Gartnert Inc. bejelentette, hogy 2,6 milliárd dollárért megveszi kisebb versenytársát. A felvásárlás részben készpénzzel, részben pedig részvénycserével valósul meg. A tulajdonosok a CEB minden egyes részvényéért 54 dollár készpénzt és 0,2284 darabot kapnak a Gartner papírjaiból. Az akvizíció még az idei év első felében lezárulhat, és várhatóan már azonnal hatással lesz a vállalat eredményességére. A menedzsment a felvásárlásból adódó szinergiahatások révén két számjegyű profitnövekedésre számít az elkövetkező években. A hírre a CEB árfolyama közel 23 százalékot emelkedett, míg a Gartner papírjai 6 százalékot veszítettek az értékükből.


A nap vesztesei: amerikai kiskereskedelmi cégek

Nem volt túl jó napjuk az amerikai kiskereskedelmi cégeknek csütörtökön, miután több vállalat felől is aggasztó hírek érkeztek a nap folyamán. Az L Brands és az American Eagle is csökkentette a teljes évre vonatkozó profitvárakozását, így az előbbi az előzetes 1,85 és 2 dollár közötti egy részvényre jutó profithoz képest már csak maximum 1,85 dollárra számít, míg az utóbbi 37–39 centes profitot vár részvényenként, ami jóval az elemzői várakozások alatt van. Mindemellett a Macy’s bejelentette, hogy több ezer munkavállalójától kénytelen megválni az év folyamán, és a világ minden táján boltbezárásokra lehet számítani. A cégek részvényei nagyot estek tegnap.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.