BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Németországban a várakozások szerint a novemberi 0,8 százalékról 1,4-re gyorsult az éves infláció decemberben. Utoljára bő három éve számoltak be ilyen magas ütemű drágulásról.

Franciaországban 0,7 százalékkal emelkedhettek a fogyasztói árak decemberben éves összehasonlításban, ami 2014 tavasza óta a leggyorsabb drágulási ütem lehet. Novemberben évi fél százalékkal nőttek az árak.

Az USA-ban az ISM intézet számol be a feldolgozóipar decemberi aktivitásáról. A novemberi 53,2 pont egyéves csúcsot jelentett, decemberben még tovább, 53,8 pontra emelkedhetett a BMI értéke.

Az Egyesült Államokban az építési kiadások novemberi alakulásáról számolnak be. Októberben váratlanul kedvező adat érkezett, a kiadások növekedése egy év alatt 3,4 százalékkal tudott bővülni.

Kínában a Caixin teszi közzé a decemberi feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index értékét. A mutató az elmúlt öt hónapban 50 pont felett járt, és a várakozások szerint decemberben is felette maradt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.