BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csalódtak a befektetők

A Duna House Holding Nyrt. (DH) az idei üzleti évre 750 millió és egymilliárd forint közötti konszolidált éves adózott eredményt vár.

Tavaly 1,17 milliárd forint volt az adózott eredmény, tehát az idei évre várt optimistább változat is 14 százalékkal, a pesszimistább pedig 36 százalékkal marad el a 2016-ostól.

A DH közölte, hogy a befektetési célú ingatlanportfólió jelentős hányadát tavaly már értékesítették, és idén ennek a további csökkenését várják. Az eredményvárakozásban nincs benne a MyCity ingatlanfejlesztés eredményhatása. A legelőrehaladottabb Reviczky Liget projekt munkálatai idén év végén vagy 2018 elején fejeződik be. A DH a lengyel és a cseh piacról nem tett közzé előrejelzést, de a lengyel piacon idén már nyereséget várnak a tavalyi 42 millió forintos veszteség után.

Az ingatlanközvetítő cég szerint a lakóingatlan-piacon nagyjából annyi tranzakció lesz, mint tavaly, de 4-8 százalékos drágulásra számítanak. A DH úgy látja, hogy 15-20 százalékkal magasabb lehet az idén folyósított hitelek állománya. A tegnapi vezetőségi előrejelzés nem nyugtatta meg a befektetőket. A hírre reagálva 4,74 százalékkal 3333 forintra csökkent az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.