BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pörögnek a Duna House papírjai

A Duna House Holding Nyrt. (DH) megvásárolta az Eldar Investmenttől a MyCity Residential Development Kft. 50 százalékát 2,2 millió euróért. A vételárból 1 millió euró az üzletrész vételára, 1,2 millió pedig az Eldar korábbi finanszírozása miatti, MyCity-vel szembeni tagikölcsön- és kamat-követelésének vételára. A MyCity-nek négy leánycége és egy közös vezetésű vállalata van.

A projektcégek célja a Budapest különböző pontjain lévő ingatlanfejlesztések, a Forest Hill, a Reviczky Liget, az Irisz Ház és a MyCity Residence felépítése. A DH kedvezőnek ítéli az üzletet, de a kockázatok közül kiemelt figyeli az építési költségeket. Ezt a Reviczky Liget és a Forest Hill esetében az előértékesítési szakaszt követő áremeléssel akarják ellensúlyozni. A bejelentés jót tett a DH árfolyamának és forgalmának is.

Tegnap 2,88 százalékkal 3600 forintra nőtt az árfolyam 22,4 milliós forgalom mellett. Idén ez a legforgalmasabb napja a papírnak, azelőtt csak november végén volt példa hasonlóra. A tavaly novemberi bevezetés óta mindössze négy olyan napja volt a Duna House-részvényeknek amikor húszmillió forint felett kereskedtek velük.

A Duna House papírjai március 20-tól bekerülnek a kis és közepes részvények indexébe a BUMIX-ba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.