BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aranybánya lehet az AngloGold

Két olyan részvény is fennakadt a szűrőmön az elmúlt héten, amelynek aranyipari érintettsége van.

Két olyan részvény is fennakadt a szűrőmön az elmúlt héten, amelynek aranyipari érintettsége van. Az egyik az AngloGold Ashanti (ANG) dél-afrikai székhelyű bányaipari vállalat, a másik a Newmont Mining Corporation (NEM). Utóbbit Greenwood Village-ben, Coloradóban jegyezték be, és mindkettő részvényeivel a New York-i tőzsdén kereskednek. Az ANG kurzusa élesen, a trendvonal aljáról kanyarodott vissza egy szigetforduló alakzattal, és a 11,80 dolláros ellenállása felé robog. A 11,30-as szint megfelelő vételi pont lehet, mert az alakzatból akár a 13 dolláros szintre is felszaladhat a jegyzés.

A negatív forgatókönyvekre a 10,55-ös támasz alatt lehetne készülni, de erre most meglehetősen csekély esély látszik. A 13 dolláros érték nagy vízválasztó lesz a részvény életében, mert ha sikerülne érdemben felülkerekednie ezen a tartományon, akkor a középtávú célárak (az óriási háromszögből számolva) akár a 16,90-es szintekig is felcsalogathatják a kurzust. A grafikonon 11,81 dollár fölött egy dupla alj alakzat kontúrja is felsejlik, ami még tovább hevítené az érdeklődést a papírok iránt. Egyelőre azonban még nem számolhatunk vele, mert ez az alakzat nem rajzolódott ki.

A másik kiszemelt „aranyos” részvény a NEM volt, amely 33 dollárnál küldött vételi jelzéseket. Itt a kereskedési szituáció a heti felbontású grafikon alapján dől majd el (várhatóan még ezen a héten), hiszen az árfolyam egy eső trend alól készül kitörni. Ha a kitörés sikeres lesz, akkor 37,9-es célárral várhatnánk az emelkedést. A hozamkockázati arány kifejezetten kecsegtető, mert a stop lossokat már 31,90-os érték alá el lehet bújtatni, ha mégsem a fent leírt módon valósulna meg a következő időszak kereskedése. Megerősített támasz mutatkozik 32 dollárnál, és a napi grafikonon pozitív divergencia is segíti a long spekulációkat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.