BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alulértékelt a Duna House-papír

Jó beszállási pontokat kínál az alulértékelt Duna House-részvény, amely heteken belül osztalékot is fizet.

Véleményünk szerint a mostani nyomott árszinten hosszabb távra érdemes beszállni a Duna House részvényébe – mondta a Világgazdaságnak Cinkotai Norbert, a KBC Securities elemzője, hozzátéve: az elmúlt időszak fejleményei alapján arra számítanak, hogy újabb lökést kaphat a hazai lakáspiac, amiből az ingatlanközvetítő is profitálhat. Miközben az elmúlt hónapok lecsorgása nyomán a kurzus olyan szintekre süllyedt, ahol vélhetően nem árazzák reálisan a fejlesztéseket.

Az elemző fantáziát lát az ingatlanfejlesztésben, főképp úgy, hogy a Duna House négy nagy projektet is futtat. A KBC fairérték-becslése a cégrészvényére 4500 forint, ami a mostani árszinthez képest 25 százalékos felértékelődési potenciált takar. Nem szabad azonban elfeledkezni a stop loss szintről sem, ezt vétel esetén 3200 forintra helyezné, abból a megfontolásból, hogy ez már egy új mélypont lenne, illetve a cég saját részvényeket is vehet 3300 forintig. Cinkotai szerint érdemes lehet hosszabb távon gondolkodni, mert a növekedési sztori a következő években extra osztalékot hozhat a konyhára.

A Duna House tegnap tette közzé az osztalékfizetés rendjét. Eszerint az „A” sorozatú törzsrészvényekre eső bruttó 447 millió forint osztalék kifizetésének kezdő időpontja (E nap) június 19. Ez az 50 forint névértékű törzsrészvényenként bruttó 130 forint osztalékot jelent. A részvény utoljára június 8-án (E –7 munkanap) forog osztalékszelvénnyel, s osztalékra az a részvényes jogosult, akinek az osztalékfizetés fordulónapján, vagyis június 12-én (E –5 munkanap) a tulajdonában vannak a részvények.

A társaság a „B” sorozatú dolgozói részvények után is fizet osztalékot. Az erre a sorozatra eső bruttó 32,22 millió forint osztalék kifizetése négy egyenlő részletben, a negyedév utolsó munkanapjától kezdődően (E nap) történik. Vagyis idén június 30-tól, szeptember 29-től, december 29-től és jövő év március 30-tól. Osztalékra az a dolgozói részvényes jogosult, akinek a részvények az osztalékfizetés alábbi fordulónapjain (E –5 munkanap) a tulajdonában vannak. Tehát június 23-án, szeptember 22-én, december 22-én és jövő március 23-án.

Felemás első negyedévről adott számot pár nappal ezelőtt a Duna House – mondta Cinkotai Norbert, emlékeztetve: bár dinamikusan, év/év alapon 40 százalékkal nőtt a bevétel, eközben megfeleződött az üzemi eredmény. Egyrészt a lengyelországi veszteségei érződtek, másrészt a hitelközvetítési jutalékok maximálásának hatása, amire tavaly az első negyedév végén került sor. Tisztulhat a kép a következő negyedévben, amikor már nem jelentkezik sem a lengyel terjeszkedés miatti pozitív bázishatás, sem pedig a hitelközvetítési jutalékok maximálása miatti negatív hatás.

Pozitívum, hogy a menedzsment tartja korábbi célkitűzéseit, s 750 millió és egymilliárd forint közötti adózott eredményt vár, a MyCity ingatlanfejlesztési projektek költségei nélkül. Az is fontos lehet, hogy a következő negyedévtől a lengyel terjeszkedés számai már egymással összehasonlíthatók lesznek. Bár itt szükség lehet az éves növekedésre ahhoz, hogy a részvénypiacon is nagyobb legyen a bizalom a cég iránt – mondta Cinkotai Norbert.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.