BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kell temetni az amerikai kiskereskedelemet

Az online vásárlás térnyerése még nem jelenti, hogy a klasszikus amerikai kiskereskedelmi szektornak befellegzett.

Az elmúlt időszak meghatározó vállalati híre volt, hogy az online kiskereskedő Amazon felvásárlási ajánlatot tett a Whole Foods szupermarketláncra. A felvásárlás célja az Amazon Prime Wardrobe szolgáltatásának bővítése, melynek keretében a leendő vásárlók a házhoz szállítást követően saját otthonukban próbálhatják fel az interneten rendelt ruhadarabokat. A hírre eséssel reagáltak a klasszikus amerikai kiskereskedő cégek részvényei, a befektetők ugyanis attól tartanak, hogy egyre kevesebben járnak majd a jövőben áruházakba, plázákba.

Megítélésem szerint azonban az online vásárlás térnyerése még nem jelenti, hogy a klasszikus kiskereskedelmi szektornak befellegzett. Továbbra is jelentős az a vásárlói réteg, amely szeret a bevásárlóközpontokban új termékeket kipróbálni, s kikapcsolódásnak tekinti a „shoppingolást”.

Az elmúlt napok árfolyamesése után egyre több vállalat részvénye vált alacsony értékeltségűvé, közülük a legígéretesebbnek

a Macy’s ruházati áruházláncot tartom. A cég jelenlegi osztalékhozama meghaladja a 6,5 százalékot, melynek fedezete az áruházlánc stabil nyereségtermelő képessége, így ennek visszavágására nem számítok. A részvény most 12-es P/E-n (árfolyamnyereség-hányados) forog, szemben a szektorra jellemző 15 fölötti átlaggal. Nem utolsó szempont az sem, hogy a menedzsment bízik a vállalat kilátásaiban, nemrég két vezető tisztségviselő is nagy tételben vásárolt a cég részvényeiből.

A jelenlegi 23 dollár alatti árfolyamot kedvező belépési szintnek tartom (célárfolyamom az év végéig 28 dollár), ám 21 dollár alatti árfolyamnál a pozíció zárását javaslom. A vállalat részvénye tagja az S&P 500 indexnek is.

„A cikk nem a befektetési elemzés függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, és nem vonatkozik rá a befektetési elemzés terjesztését, közzététe­lét megelőző ügyletkötésre vonatkozó tilalom.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.