BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Évtizedes rekordot döntött meg az OTP

Tízéves szintre ért az OTP árfolyama az UBS céláremelése után.

Folytatódott a BUX hétfő óta tartó emelkedése. A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe csaknem 1 százalékos erősödéssel 35 615 ponton fejezte be a napot, miközben az európai és az amerikai piacokon az eladók voltak többségben. Budapesten tízéves szintre ért az OTP árfolyama az UBS céláremelése után. A bankpapír a február végi 9396 forintos szint felett, 9505 forinton fejezte be a napot, 1,4 százalékos drágulással. Utoljára 2007 októberében zárt ennél magasabban a bankpapír. Tegnap a tőzsdéken egyébként jó napjuk volt a bankoknak, a szektorok közül csak a pénzügyi emelkedett.

Budapesten a Mol és a Magyar Telekom is 1 százalék körül drágult, a Richter árfolyama enyhén mérséklődött. Magas, 750, illetve 608 milliós forgalmat bonyolítottak le az Opimus és a Konzum részvényeivel. Az előbbi árfolyama 3, míg az utóbbié 17 százalékkal emelkedett. A nap vesztesei közé sorolható a 34 milliós forgalom mellett 1,9 százalékkal leértékelődő OTT1 és a 38 millió forintos forgalom mellett értékéből 0,5 százalékot vesztő Appeninn. A kis és közepes cégek teljesítményét mutató BUMIX 1,3 százalékkal emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.