BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orosz hitelből törleszthet Moszkvának Fehéroroszország

Az orosz állam 700 millió dollár hitelt ad Fehéroroszországnak, amiből az Oroszország felé fennálló tartozásukat refinanszírozhatják.

Oroszország 700 millió dollár kölcsönt nyújt Fehéroroszországnak az orosz kormány honlapján kedden megjelent közlemény szerint. A hitelről a fehérorosz és az orosz államfő április 3-i találkozóján született elvi megállapodás.

A pénzt az Oroszországgal szembeni fehérorosz adósság refinanszírozására költi Minszk. Fehéroroszországnak a kölcsönt tíz év alatt kell törlesztenie a jövő évtől, évente két alkalommal. A kölcsön változó kamata a hat hónapos dollár Libor (a globális irányadó bankközi kamatláb) plusz a hétéves orosz eurókötvény hozamprémiuma. Fehéroroszországnak idén összesen 1 milliárd dollár, jövő januárban 800 millió dollár tartozást kell rendeznie. A fehérorosz központi bank devizatartaléka 6,7 milliárd dollár volt július végén. Ez 1,7 milliárd dollárral múlja felül az év elejit, elsősorban a nemrég kibocsátott 1,4 milliárd dollár értékű eurókötvény hatására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.