BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenéssel nyitott a Budapesti Értéktőzsde

Enyhe csökkenéssel, kevés elmozdulással kezdődhet a szerdai kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők szerint.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint kérdés, hogy az OTP lejtmenete folytatódik-e szerdán, milyen információk érkeznek arról, hogy egyes piaci vélekedések szerint a Groupama értékesítené a tulajdonában lévő OTP-részvényeket. Hozzátette: az amerikai adóreform szerda esti bejelentése előtt kevés mozgás lehet a nemzetközi piacokon.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője a több mint 4 százalékos keddi esés után elképzelhetőnek tart egy pozitív technikai korrekciót az OTP árfolyamában a szerda reggeli kereskedésben.

A szakértő szerint megnőtt az esélye, hogy a következő napok a profitrealizálásról szólhatnak a hazai tőzsdén, annak ellenére, hogy a nemzetközi piacokon továbbra sincs jele komolyabb visszaesésnek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 788,63 pontos, 2,07 százalékos csökkenéssel, 37 319,24 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 21 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 17,88 forinttal, 0,58 százalékkal, 3039 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 465 forinttal, 4,57 százalékkal, 9710 forintra esett, forgalmuk 16 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,63 százalékkal, 475 forintra gyengült, forgalma 435 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 71 forinttal, 1,05 százalékkal, 6679 forintra csökkent, forgalmuk 1,4 milliárd forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.