BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot csökkent a BÉT múlt heti forgalma

A Budapesti Értéktőzsde egész heti 33,6 milliárd forintos forgalma 29 százalékkal maradt el az előző hetitől.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe 0,5 százalékos esés után 37 597 ponton fejezte be a pénteki napot átlag alatti, 7,4 milliárd forintos napi forgalom mellett. A BÉT-en a múlt héten egyik nap sem kötöttek üzleteket 8 milliárd forintnál magasabb értékben. Az egész heti 33,6 milliárd forintos forgalom 29 százalékkal marad el az előző hetitől.

A BUX öt nap alatt 0,3 százalékkal ment lejjebb. Három blue chip is vesztett az értékéből a múlt héten, az OTP 0,3, a Mol 0,7, a Magyar Telekom pedig 2,1 százalékot. Ezzel szemben a Richter részvényei 1 százalékkal drágultak. A kis- és közepes papírok teljesítményét mutató BUMIX 1,4 százalékkal esett. A BÉT pénteken jelentette be, hogy szeptember 18-tól bekerül a BUX-kosárba a Konzum és a Waberer’s is.

A vezető európai tőzsdék közül csak a frankfurti index emelkedett a múlt héten. A DAX 1,3 százalékkal ment feljebb, ami elsősorban az autóipari papíroknak köszönhető. A Daimler árfolyama 4,9, a Continentalé 4,7, a Volkswagené 4,6, a BMW-é pedig 4,5 százalékot emelkedett öt nap alatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.