BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra megtalálhatják a befektetők a kedvező értékeltségű BMW-t

A piac a vállalatot a következő egyéves profitjának csupán 7,4-szeresére értékeli. Az utóbbi hat év során ilyen olcsón csupán nagyon rövid időközökben lehetett hozzájutni a vállalat részvényeihez.

Nagy nyomás nehezedett a német autógyártókra az utóbbi hónapokban azt követően, hogy a dízelbotrány mellett hosszú évek óta tartó kartellezés gyanújába is keveredtek. Mindehhez ráadásul az euró szignifikáns erősödése is párosult, ami szintén nem tett jót az árbevételének körülbelül felét Európán kívülről szerző szektornak. Mindemiatt messze alulteljesítők voltak az autószektor részvényei Németországban az utóbbi négy hónapban. Amíg a DAX index nagyjából 2 százalékot veszített ez idő alatt, addig a nagy német autógyártók részvényei 10 százalék körül estek.

A BMW esetében azonban az utóbbi négy hónap árfolyamcsökkenése közben – főként a jó negyedéves gyorsjelentésnek köszönhetően – a profitvárakozások emelkedő tendenciát mutattak. E folyamat hatására a piac a vállalatot a következő egyéves profitjának csupán 7,4-szeresére értékeli. Az utóbbi hat év során ilyen olcsón csupán nagyon rövid időközökben lehetett hozzájutni a vállalat részvényeihez, ezért most is érdemes lehet ezt az alkalmat vételi pozíció nyitására használni.

A kedvező értékeltség mellett a technikai kép is a fordulat jeleit mutatja. Miután a rövid távú mozgóátlagok hosszú ideig megálljt parancsoltak az árfolyam emelkedésének, kedden ezeket nagy lendülettel áttörte az árfolyam. Ezzel egyben egy május eleje óta tartó csökkenő trendcsatornából is sikerült kitörnie a részvénynek, és megnyílt a tér a további emelkedés előtt. A kartellbotrány miatti esetleges büntetésről érkező hírek okozhatnak még nagyobb kilengéseket az árfolyamban, de ezzel együtt is érdemes lehet a mostani ponton még relatíve jó hozam-kockázat arány mellett vételi pozíciót nyitni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.