BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Harmadával nőtt a napi átlagforgalom

A múlt héten az átlagos napi forgalom látványosan, 34 százalékkal 19,9 milliárd forintra nőtt az előző, négynapos kereskedési héthez képest.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a múlt héten 0,8 százalékkal 39 435 pontra esett. Egyedül az OTP árfolyama csökkent heti szinten, de az elég nagy mértékben, 5,9 százalékkal. A bank csak pénteken 3,8 százalékot vesztett árfolyamából – aznap tette közzé gyorsjelentését, amely részben az alacsony céltartalékképzés miatt a vártnál valamivel jobban alakult, de ez sem állította meg az október 27-i történelmi záróár óta tartó profitrealizálást. A másik három blue chip drágult: a Mol 3,1, a Richter 1,6, a Magyar Telekom 3 százalékkal.

A múlt héten az átlagos napi forgalom látványosan, 34 százalékkal 19,9 milliárd forintra nőtt az előző, négynapos kereskedési héthez képest. Az OTP 35,1 milliárdos forgalommal volt a legnépszerűbb papír, de a második már nem egy blue chip, hanem az Opus lett 14,8 milliárd forinttal. Utóbbi papír árfolyama egy hét alatt 11 százalékkal csökkent, ennél többet, 18,8 százalékot csak az Appeninn részvényesei vesztettek öt nap alatt. A hét nyertese az OTT One volt 84,3 százalékos drágulással. A BUMIX 3,9 százalékkal csökkent ezen időszak alatt. A vezető európai és amerikai indexek 0,2-2,6 százalékos mínuszban zárták a múlt hetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.