BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordot döntött a legnagyobb orosz bank

A Magyarországon is érdekelt legnagyobb orosz bank, a Sberbank rekordszintű profitról számolt be a harmadik negyedév alapján.

A legnagyobb orosz pénzintézet, a Sberbank szerdán közölte, hogy az adózott eredménye 224,1 milliárd rubel (3,71 milliárd dollár, 1 rubel=4,46 forint) lett a szeptember végével záródott három hónapban. Szakértők kisebb, 189,9 milliárd rubeles negyedéves nettó profitra számítottak.

A negyedévben a kamatbevétel 375 milliárd rubel volt, nagyobb az egy évvel korábbi 342,8 milliárd rubelnél.

Forrás: AFP

A rossz hitelekre félretett céltartalék összege 58,2 milliárd rubelre csökkent a tavalyi harmadik negyedévi 101,7 milliárd rubelről.

Tavaly a cég 541,9 milliárd rubel rekordnyereséget ért el, ami 143,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A Sberbank öt éve szerezte meg 505 millió euróért a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t, amely Sberbank Magyarország Zrt. néven működik.

Az orosz jegybank 2012 szeptemberében 5,2 milliárd dollárért eladta a Sberbank 7,58 százalékát, megtartva 50 százalék plusz egy szavazati jogát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.