BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövőre megveheti első bankjait az Amazon

Az Amazon három bankot vehet 2018-ban.

Az Amazon három bankot vehet 2018-ban – írta a Bloomberg. A lap az információt a CRFE elemzője, Kenneth Leon előrejelzésére alapozza, Leonnak ez az egyik fő jóslata 2018-ra. A szakértő szerint az online kereskedelmi óriás kis vagy közepes méretű bankokat akvirálhat, hogy megvesse az iparágban a lábát. Hozzátette ugyanakkor: nem látni, hogy stratégiai lépés-e az akvizíció, amivel új üzletágat indítanának, vagy csak taktikai, mivel az Amazon szeretne még jobban kötődni a felhasználóihoz. Az, hogy az Amazon beszállna a pénzpiacokra, már köztudott, csak az időpont kérdéses. A vállalat egyre inkább megveti lábát a hagyományos online üzletágain túli világban: a Whole Foods Market megvásárlásával a fizikai kiskereskedelembe is belépett.

Szakértők szerint nemcsak az Amazon, de olyan tech óriások is megjelennének a pénzügyi szektorban, mint a Google, az Apple vagy a Facebook.

Az elemzők úgy vélik, a tech cégek hatalmas előnnyel indulnak a hagyományos szereplőkkel szemben: nagy tapasztalatuk van az online szolgáltatások terén, jobbak az adatfeldolgozási módszereik, fejlettebb az infrastruktúrájuk, hatékonyabban használják a mesterséges intelligenciát, sokkal jobban kötődnek felhasználóikhoz, mint a mostani pénzpiaci szereplők. A Bain & Co. kutatása szerint az amerikai felhasználók 60 százaléka váltana a technológiai óriások pénzügyi szolgáltatásaira, ha indítanának. Még beszédesebb, hogy az elemzés alapján a fogyasztók sokkal jobban bíznak a Szilícium-völgy vállalataiban, mint a bankszektorban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.