BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beszállási lehetőség nyílik a Telekomnál

Szép befektetési lehetőséggel kezdődik az idei év, az első napokban ugyanis meglehetősen alacsony szintre csúszott vissza a Magyar Telekom árfolyama, olyan alacsonyra, hogy itt azért a hosszú távon gondolkozók már kedvet kaphatnak a részvényhez.

Nyilván nem beszélhetünk és nem is várhatunk a Bitcoinhoz hasonló őrületes szárnyalást, de azért a Telekom az elmúlt években összességében kedves papír volt a befektetőknek, stabil hozamokat produkálva és a portfóliók biztonságosabb részét alkotva. Elsősorban az osztalékalapon befektetők szeretik a papírt, nem is csoda ez, mivel 5 százalék feletti hozamot kínál egy ínséges hozamkörnyezetben.

A mostani szintek mellett ráadásul közel 5,5 százalékot, ami szép osztalékprémium, messze meghaladva a részvényre egyébként jellemző szinteket. Egyre közelebb van a májusi 25 forintos osztalék kifizetése is, a tapasztalatok szerint pedig a kifizetést megelőző hónapokban sokszor láttunk osztalékralit is.

Ha a technikai képre pillantunk, akkor szintén érdekes a helyzet, mivel a mostani, 460 forintos szintektől nem messze azért bőven azonosíthatók erős támaszok. Egyrészt 455, másrészt 450 forintnál vannak jó szintek, ezek törése esetén pedig már szűken lehetne elvágni a teljes pozíciót vagy éppen annak egy részét.

A mostani szintek azért is kecsegtetők, mivel az 500 forint feletti árfolyamok abszolút reálisak lehetnek hosszabb távon. Mi az 535 forintos célszintet fogalmaztunk meg korábban, de egyes elemzők 600 forint feletti árfolyamot sem tartanak kizártnak. Elmondható, hogy a hangulat azért végső soron nem olyan rossz, így a mostani szinteket is ennek függvényében érdemes figyelni.

Persze van azért kockázat, nevezetesen a február közepén várható gyorsjelentés és a 2019-es osztalékról szóló tervek bejelentése. Mi 30 forintot várunk papíronként, az ettől való elmaradás nagy csalódás lenne. De azért, látva az eladósodottságot és az üzleti folyamatokat, lenne tér az emelésre, és reálisnak is tartjuk. Egy ilyen bejelentés értelemszerűen további lökést adhatna a papírnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.