BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödéssel indulhat a kereskedés a pesti tőzsdén

Enyhe emelkedésre, pozitív nyitásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön az elemzők a nemzetközi piacokon uralkodó kedvező hangulat miatt.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy a nemzetközi részvénypiacokon uralkodó kedvező hangulat miatt pozitív nyitásra, az index erősödésére számít, hozzátéve, mindegyik blue chipnél emelkedés várható.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában közölte: a nyitás pozitív lehet, a nemzetközi hangulatot az Apple bejelentése határozza meg. Az Apple akár teljes készpénzállományát is az Egyesült Államokba viheti, az új adótörvény előnyeit kihasználva, a bejelentést az iparág sok tagja követheti. A befektetők tőkeberuházásokra, részvény-visszavásárlásokra és extra osztalékokra számítanak a hír kapcsán.

Az elemző kiemelte, hogy csütörtökön lesz az első monetáris politikai célú kamatcsere (MIRS) tender.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 140,90 pontos, 0,36 százalékos csökkenéssel, 39 543,26 ponton zárt szerdán. A Mol 6 forinttal, 0,20 százalékkal 3016 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,36 százalékkal 10 940 forintra csökkent, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,32 százalékkal 470 forintra esett, forgalma 356,1 millió forint volt. A Richter-papírok 25 forinttal, 0,37 százalékkal 6675 forintra gyengültek, forgalmuk 2,2 milliárd forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.