BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megoszlanak a vélemények a tőzsdenyitásról

Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: optimista hangulat várható a nemzetközi kereskedésben, a BÉT-en is emelkedésre számít. Mindezt azzal indokolta, hogy kedden már lesz kereskedés az amerikai részvénypiacokon a hétfői szünnap után, ezért vélhetően megélénkül majd a forgalom az európai és a magyar részvénypiacon is, mindez pedig az emelkedés irányába hathat.

A blue chipek közül példaként említette, hogy az OTP-nél továbbra is a 11 000 forintos szintet érdemes figyelni, hogy ki tud-e törni a papír.

2017.03.10. Budapesti Értéktőzsde BÉT Legek díjátadó gála. Fotó: Móricz-Sabján Simon
Fotós: Móricz-Sabján Simon

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában közölte: reggel iránykereső kereskedésre számít, mivel az amerikai piac csak délután fél négytől adhat útmutatást, amikor újra kinyit a hétfői szünet után. Kedvező a nemzetközi hangulat, de vélhetően megtorpan majd a rali a magyar részvénypiacon – tette hozzá.

Az elemző szerint továbbra sem egységes a BÉT-en a vezető részvényárfolyamok mozgása. Az OTP a 11 000 forintos ellenállással küzd, egyelőre nem túl valószínű, hogy sikerül a szignifikáns kitörés. A Mol esetében még nem dőlt el a további irány, az emelkedéshez a 3075 forintos szintet kellene átlépnie. A Richter árfolyama jelenleg a 200 napos mozgóátlag alatt tartózkodik, és inkább csökkenésre lehet számítani a következő napokban. A Magyar Telekom piacán viszont kedvező vételi lehetőség adódhat egy kisebb negatív korrekció után – ismertette az elemző.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 298,75 pontos, 0,75 százalékos csökkenéssel, 39 579,11 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,0 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 28 forinttal, 0,92 százalékkal 3016 forintra csökkent, 536,9 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 0,64 százalékkal 10 860 forintra esett, forgalmuk 1,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3,50 forinttal, 0,74 százalékkal 467,50 forintra gyengült, forgalma 652,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,59 százalékkal 6735 forintra csökkent, a részvények forgalma 420,1 millió forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.