BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szolid emelkedéssel kezdhetnek az európai tőzsdék

Minimálisan a keddi záróérték fölött indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék szerdán az elemzői várakozások szerint.

Elemzők várakozása szerint London és Párizs szerény, 3-8 pontos növekedéssel, Frankfurt pedig 35-40 pontos emelkedéssel kezdheti a napot.

Kereskedők szerint a kereskedés kezdeti szakaszában árfolyambefolyásoló lesz a stagnáló olajár, valamint az, hogy a befektetők a globális gazdaság további erősödésére számítanak, ami felhajtotta kedden az amerikai, szerdán pedig az ázsiai tőzsdék részvényárait.

Forrás: AFP

Szerdán makrogazdasági adat nem befolyásolja az európai tőzsdék trendjét. Este, már az európai tőzsdék zárása után ismertetik az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legutóbbi, december közepi kamatdöntő ülésének a jegyzőkönyvét. Ebből esetleg megtudható, hogy idén hány alkalommal tervez kamatot emelni a Fed.

Kedden a londoni börze FTSE100 indexe 0,52 százalékkal, a frankfurti DAX30 0,36 százalékkal, a párizsi CAC40 mutató pedig 0,45 százalékkal gyengült.

Szerda reggel nyolc óra körül az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 cent emelkedéssel 66,58 dolláron állt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.