BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Saját részvényekkel kedveskedik dolgozóinak a Duna House

Pozitív hír az elemző szerint, hogy munkavállalói résztulajdonosi programot indít a Duna House. A cél, hogy az alkalmazottak érdekeltté váljanak a növekedés fenntartásában.

A Duna House (DH) tegnap bejelentette, hogy a társaság saját részvényeket fog vásárolni, hogy azokból munkavállalói résztulajdonosi programot indítson. Az igazgatóság a következő másfél évben legfeljebb 153 050 DH-részvényt vásárolhat a 3300–6000 forintos ársávban. A részvényeket tőzsdén és azon kívüli ügylet során is megvehetik. A tervezet szerint a program résztvevőit DH-törzsrészvényekre szóló vételi jog illeti meg, amely két év után, tehát legkorábban 2020-ban hívható le. A vételi jog gyakorlásával megszerzett részvényeket azonban nem lehet eladni 3960 forintos ár alatt (ez volt a DH-papírok hivatalos tőzsdei bevezetési árfolyama). Az idén induló első részvényopciós programban a Duna House vezérigazgató-helyettese mellett üzletág- és területi vezetők vehetnek részt, a megszerezhető törzsrészvények darabszáma 31 200.

Vezetők és menedzserek számára nyílik meg az opciós vásárlás lehetősége
Fotós: VG / Szabó Miklós

A bejelentésre reagálva a Concorde Értékpapír elemzője kiemelte , hogy a több mint harmincezres részvénymennyiség felajánlása a mostani árszinten mintegy 125 millió forintos forgalmat generálna, ennél átlagosan kevesebb Duna House-papír cserél gazdát egy kereskedési napon. Az elemzői kommentár szerint a hír pozitívan értékelendő, a Con­corde 12 hónapos célára nem változott, továbbra is 4605 forint, az ajánlás vétel. A hírre 7 százalékkal drágultak a DH részvényei. A Budapesti Értéktőzsde adatai szerint a Duna House-nak nincsenek saját részvényei, a közkézhányad 22,3 százalék a 2017 szeptember 1-jei állapot szerint. A programban szereplő 153 050 részvény megvásárlása esetén a DH sajátrészvény-állománya 4,4 százalékra növekedne.

Gaál Gellért, a Concorde elemzője lapunknak elmondta: továbbra is részvényenként 220 forint osztalék kifizetését valószínűsítik, a Duna House eredményének 47 százalékát kapnák meg a részvényesek. Hozzátette, az idei működés alapján kalkulált osztalék fedezete tulajdonképpen már biztosítva van: a Zsinór 39 ingatlanfejlesztő cég eladásából származó 250 millió forintos vételár június 30-ig megérkezik a társaság számlájára. Az idén záruló Reviczky fejlesztési projekt lakásértékesítésének nagy része, mintegy 80 százaléka már szintén befolyt a társasághoz. Kalkulációk szerint a Reviczky-projekt mintegy 400 millió forint nyereséggel zárulhat, ám ebből valószínűsíthetően nem a teljes összeg képezi majd a 2018-as osztalék alapját, egy része 2019-re kerül át. Az alaptevékenységből származó pénzösszeg is a cég rendelkezésére áll.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.