BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döntött a Nyomda az osztalékról

Részvényenként 79 forint osztalékot hagyott jóvá az ANY Biztonsági Nyomda április 5-én megtartott éves rendes közgyűlése a 2017-es eredményből – tette közzé a társaság a BÉT honlapján.

A közgyűlési határozatok szerint közel 1,169 milliárd forintot fizetnek ki a 2017. évi adózott eredményből a részvényeseknek. A társaság birtokában lévő saját részvényekre eső osztalékot arányosan kiosztják a részvényesek között.

Az osztalékfizetés július 5-én lesz.

A társaság 2017. évi mérlegét 11,617 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 1,085 milliárd forint tárgyévi eredménnyel, konszolidált mérlegét 17,673 milliárd forint mérlegfőösszeggel, és 1,132 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel fogadták el a részvényesek.

Az igazgatóság a közgyűléstől felhatalmazást kapott saját részvények vásárlására a jegyzett tőke 20 százalékáig, a munkavállalói és vezetői opciós részvényvásárlási program fedezetének biztosítására, illetve a részvények árfolyam-ingadozásának esetén a gyors beavatkozás lehetőségének megteremtésére. A felhatalmazás 2019. október 5-ig szól.

Elsősorban a kiugróan teljesítő exportnak köszönhetően csúcsévet zárt az ANY Biztonsági Nyomda: a 26,2 milliárd forintos árbevétel mind a menedzsment saját prognózisát (25 milliárd forint), mind a Wood elemzőház várakozását (24,6 milliárd forint) felülmúlta.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.