BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A rosszhitelek állománya sem törte meg a kínai bankokat

Kínában nőtt a kereskedelmi bankok adózott eredménye az első negyedévben tavalyhoz képest, miközben minimálisan nőtt a rosszhitelállományuk - áll a kínai bankfelügyeleti bizottság jelentésében.

Az intézmény azt közölte, hogy a kereskedelmi bankok rossz hiteleinek aránya a teljes hitelállomány 1,75 százaléka volt az első negyedév végén, minimálisan nagyobb a múlt év végi 1,74 százaléknál. A tavalyi második negyedév végén az arány 1,81 százalék volt, 2009 óta a legmagasabb.

Március végén a rossz hitelek (NPL) nagysága 1770 milliárd jüan (278,94 milliárd dollár, 1 jüan=41,50 forint) volt.

A bankfelügyeleti bizottság adatai szerint a kereskedelmi bankok adózott eredménye 522,2 milliárd jüan (82,2 milliárd dollár) volt a március végével zárult három hónapban, ami 5,86 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.

A kereskedelmi bankok úgynevezett Tier 1 tőkemegfelelési rátája 10,72 százalékra gyengült az első negyedév végén a negyedévvel korábbi 10,75 százalékról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.