BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól teljesített az egyik nagybank

Csaknem 35 százalékkal bővült a hitelgaranciával futó hitel- és garanciaállomány a CIB Banknál az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest, így az állomány megközelítette a 30 milliárd forintot - tájékoztatott erről a pénzintézet.

A CIB Bank közleményéből kiderül: a hitelezett kisvállalati ügyfeleik több mint kétharmada rendelkezik garanciával megtámogatott finanszírozással.

A pénzintézet céges ügyfeleinek 70 százaléka általános vállalatfinanszírozási céllal vesz fel hitelt, jellemző ugyanakkor a készlet-, a forgóeszköz-finanszírozás, valamint az eszköz- és ingatlanberuházás is – olvasható az anyagban.

Forrás: FP/Kisbenedek Attila

Fetter István, a CIB Bank kisvállalkozások szegmensének vezetője a közleményben kifejtette: tavaly 15 százalék volt a piaci részesedésük a hitelgaranciával futó hitel- és garanciaállomány termékkategóriában, amit idén növelni szeretnének.

Ennek érdekében például megújították termékpalettájukat és új kiszolgálási modellt vezettek be.

A pénzintézet szakembere szerint a kedvező gazdasági környezet tovább erősítheti az érdeklődést a kezességvállalással összekapcsolt hiteltermékek iránt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.