BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól teljesített az ING

A vártnál nagyobb adózás előtti profitot ért el az ING az első negyedévben.

A szerdán közzétett adatok szerint a legnagyobb holland pénzügyi szolgáltató egyszeri tételek nélkül számított adózás előtti eredménye 1 milliárd 686 millió eurót tett ki az első negyedévben, 2,1 százalékkal nőtt éves összevetésben. Elemzők 1,48 milliárd eurót vártak az egy évvel korábbi 1,65 milliárd euró után.

Az egyszeri tételek nélkül számított árbevétel 1,4 százalékkal 4 milliárd 457 millió euróra nőtt, ennek az oroszlánrészét, több mint 3,4 milliárd eurót a kamatbevételek tették ki. A vállalat tiszta nyeresége 7,17 százalékkal 1 milliárd 225 millió euróra emelkedett.

A pénzintézet elsődleges alapvető tőkemegfelelési mutatója (CET1) 14,3 százalékra romlott március végére a január 1-jén mért 14,5 százalékról, mivel az IFRS 9 számviteli standard bevezetése 0,2 százalékpontos csökkenést eredményezett.

Ralph Hamers vezérigazgató a gyorsjelentéshez fűzött közleményében rámutatott, hogy az ING stabilan nyereséges volt az első negyedévben, és több mint 400 ezerrel 37,8 millióra növelte ügyfeleinek számát.

A vállalat sikeresen bevezette az új számviteli szabványokat, amelyek január 1-jétől léptek hatályba.

Az ING részvényei 1,28 százalékos mínuszban, 13,718 eurón forogtak szerda délelőtt az amszterdami tőzsdén. A 13,89 eurós keddi záróárfolyama 11,43 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.